Posted by admin Srpen - 26 - 2024 ADD COMMENTS

Tento rok jsme výlet na Třeboňsko nevynechali. Zaparkovali jsme nedaleko Suchdola kousek od Velké pískovny. Na kolech jsme zamířili mezi rybníky na Stříbřec. Jak jsem si všiml, zelená byla nejen tráva, ale i hladina nejednoho rybníka. V jedné vsi jsme se zastavili na oběd, kde jsme před lety již obědvali. Přes Lutovou jsme se poté vrátili k autu. Kvalita vody v pískovně však byla skvělá, teplota rovněž, tak jsme neodolali.

Tags : , Akce venku
Posted by admin Srpen - 20 - 2024 ADD COMMENTS

V sobotu se do jižních Čech sjeli cyklisté z dalekého okolí. Organizátoři pro ně připravili závod ve stylu Tour de France. Na startu se jich sešlo přes jedenáct set. Vydali se na trasu přes Husineckou přehradu do Husince, Lažiště, Záblatí, Blažejovice, Křišťanov, Chvalšiny, přes Kleť, Smědeč, Chroboly, s cílem závodu v Rohanově a symbolickém cíli v Prachaticích. Závodníci tak ujeli 102 km s převýšením 2000 metrů. Cestou je povzbuzovali diváci a na jezdce na prachatickém náměstí čekalo bouřlivé přivítání. Ti nejlepší pak vystoupali na stupně vítězů.

Tags : , Akce venku
Posted by admin Srpen - 11 - 2024 ADD COMMENTS

Po dvou letech se do Vimperka vrátila skupina Divokej Bill. Tentokrát ovšem změnili místo, pro koncert si  vybrali areál Vodník. Přiznám se, že se mi více líbilo to předchozí, areál letního kina. Jako předskokani vystoupily Sticx a Celest Charles, které jsem neznal. Divokej Bill nazval své turné 8 x  Divokej Bill, což mělo představovat 8 koncertů a 8 měst, které se zvolili pro své vystoupení. Na koncertě zahráli své osvědčené hity a diváky dobře pobavili. Někteří sem přijeli z regionu až za Prahou.

Tags : , Akce venku, Ostatní