Posted by admin Říjen - 21 - 2024 ADD COMMENTS

I tento rok se konalo slavnostní zahájení u Pražského hradu. Na startu se sešlo 44 závodníků, mezi nimi nechyběli Ogier, Tanak, Katsuta, Nevill, Evans … Jezdci poté odjeli první rychlostní zkoušku na dostihovém závodišti v Chuchli. V pátek pokračovala soutěž na Klatovsku. Byl připraven nový okruh u Klatov a další dvě zkoušky u Strašína a Šumavských Hoštic.

Letošní rok se tedy mistrovství Vlachovu Březí vyhnulo. Zamířil jsem proto k Lažišti, odkud jsme měli pěkný výhled na trať. K našemu překvapení tu bylo mnohem méně diváků než loni. První průjezd rychlostní zkoušky byl předčasně ukončen havárií, při které řidič u Škarezu trefil plot z betonových sloupků a zatarasil silnici. Druhý průjezd v podvečer pak byl již bez problémů. První posádky jeli ještě za světla, ty poslední za tmy. O to více byly viditelné rozžhavené brzdové kotouče.

O víkendu se jeli další části v Německu a Rakousku. Některé cesty byly suché, jiné mokré s blátem, potrápily nejednu posádku. Po nehodě odpadl Ogier, na první místo se posunul Ott Tanak, druhé místo získal Elfyn Evans a třetí  Thierry Nevill. Celkově osmá dojela česká posádka Filip Mareš a Radovan Bucha, v rámci RC2 byli třetí.

Tags : , Akce venku

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.